Wat te doen bij spierpijn Wat te doen bij spierpijn

Hoe en wanneer?

Hoe werkt het?

Voltaren Patch bevat diclofenac 1%, een niet-steroïdale ontstekingsremmer (NSAID). Dankzij de Voltaren Patch kan diclofenac diep in de huid doordringen om de ontsteking te bestrijden en de pijn langdurig te verlichten

Hoe te gebruiken?

Voltaren Patch kan om de 12u op de pijnlijke plek aangebracht worden. Om de pijn veroorzaakt door verstuiking of verrekking te verlichten brengt u twee maal per dag een pleister aan op de pijnlijke plek, één maal 's ochtends en één maal 's avonds. Niet aanbrengen op een geïnfecteerde huid, een open wonde of in combinatie met een ander verband. Voltaren Patch kan onder de kleding worden gedragen. De maximale dagelijkse dosis is twee pleisters. Ook als meer pijnlijke plekken behandeld moeten worden, raden we u aan er maar één pijnlijke zone tegelijk te behandelen. Het formaat van de pleister is zeer discreet: Hij is geurloos en hecht goed aan de huid.

Wanneer te
gebruiken?

Bij volwassenen en adolescenten vanaf 16 jaar kan Voltaren Patch worden gebruikt voor de kortetermijnbehandeling (max 7 dagen) van pijn als gevolg van een acute verrekking, verstuiking of kneuzingen van de armen of de benen als gevolg van blessures, bijv. Sportblessures. Gebruik Voltaren Patch niet samen met andere producten die diclofenac of andere niet-steroïdale ontstekingsremmers (NSAID's) bevatten.