Man ervaart gewrichtspijn elleboogpijn

De verschillende soorten spier- en gewrichtspijn

Verlicht je spier- en gewrichtspijn zodat je al die kleine dingen weer kunt doen die je laten glimlachen. Bewegen wordt opnieuw een plezier.

Wat is pijn?

Laten we wat dieper ingaan op onze toelichting. Pijn is een belangrijk onderdeel van het functioneren van ons lichaam. Het zegt ons dat er iets mis is. Lichamelijke pijn waarschuwt ons dat we onszelf moeten beschermen tegen verder letsel door ons aan te sporen te stoppen met wat we aan het doen zijn, de situatie te onderzoeken en herhaald of onomkeerbaar letsel te voorkomen. Pijn zorgt ervoor dat we onze toestand niet erger maken dan nodig is.

Pijn doet ons lijden. Daarom moet deze worden behandeld om je levenskwaliteit in stand te kunnen houden. In dit geval geldt het spreekwoord ‘no pain no gain’ niet; de pijn uitzitten is niet per se de juiste aanpak.

Wat veroorzaakt rugpijn? Verstuikingen, verrekkingen en een slechte houding kunnen allemaal leiden tot pijnlijk ontstoken weefsel. Wanneer het lichaam gewond raakt, worden COX2-enzymen geactiveerd die een kettingreactie van pijn en ontsteking veroorzaken. Diclofenac in Voltaren is een krachtig NSAID dat de kettingreactie blokkeert, de pijn en ontsteking vermindert, en uw herstel versnelt.

Pijn lijden kan een grote emotionele impact hebben. Pijn kan een invloed hebben op hoe je dag in dag uit leeft en je weghouden van de activiteiten waar je ooit plezier uit haalde. Het kan ook de kwaliteit van je slaap verstoren.

De verschillende soorten spier- en gewrichtspijn

Lichamelijke pijn kan talloze oorzaken hebben. Inzicht krijgen in het soort pijn en de oorzaak ervan zal je helpen de beste pijnbehandeling te vinden. Je kunt ook je apotheker om advies vragen. Als je de pijn echter niet langer kunt verdragen en je toestand niet verbetert, moet je een arts raadplegen.

De soorten pijn die Voltaren Emulgel behandelt, kunnen in drie grote categorieën worden ondergebracht:

 1. Gewrichtspijn veroorzaakt door artritis, in het bijzonder artrose/lumbalgie
 2. Spierpijn
 3. Pijn in het zachte weefsel
Product Voltaren Emulgel Forte 2%

Pijn kan zich op een specifieke plaats in je lichaam bevinden. Elk van deze soorten pijn vereist een enigszins andere zorg en behandeling. Vaak als gevolg van de manier waarop we ons lichaam bewegen en gebruiken. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende plaatsen van pijn:

 • Rugpijn - is een van de meest voorkomende oorzaken van lichamelijke pijn. Omdat rugpijn een van de grootste spieren in het lichaam treft, kan het een grote impact hebben op hoe je doorheen de dag beweegt.
 • Nekpijn - Van een stijve nek tot spanning in de nek, nekpijn is altijd lastig. Of je nu een slechte houding hebt of een verkeerde beweging met je hoofd maakte, nekpijn lijkt altijd uit het niets te komen.
 • Polspijn - We gebruiken onze polsen de hele dag. Door hun complexe bouw zijn polsen erg vatbaar voor pijnlijke problemen.
 • Schouderpijn - Ongeacht of de pijn door een letsel of verkeerde slaaphouding wordt veroorzaakt, onze schouders zijn sowieso gevoelig voor verrekkingen en verstuikingen. Schouderpijn kan de zwier uit dagelijkse bewegingen halen.
 • Enkelpijn - Onze enkels worden dag in dag uit veel gebruikt. Daarom is enkelpijn geen lachertje.
 • Heuppijn - De heup is een van de grootste gewichtdragende gewrichten in het lichaam. Daarom komt heuppijn zo vaak voor.1
 • Pijn in het been - Kan tot gedeeltelijke of gehele immobiliteit leiden waardoor het erg pijnlijk is om dagelijkse activiteiten uit te voeren, zoals de hond uitlaten, de trap opgaan, achter de bus aan hollen of sporten.
 • Kniepijn - Onze knieën werken de hele dag voor ons. Daarom kan kniepijn ons echt een halt toe roepen.
 • Voet - en enkelpijn - Onze voeten en enkels zijn verfijnde constructies vol kleine spieren, waardoor ze gevoelig zijn voor uiteenlopende letsels.
 • Spierpijn - Of je nu een spier hebt verrekt tijdens het sporten of gewoon verkeerd bent opgestaan, spierpijn zal zich in de loop van de dag altijd laten voelen.
 • Gewrichtspijn - Stijve, pijnlijke gewrichten zijn een veelvoorkomende oorzaak van pijn en kunnen ons er almaar vaker van weerhouden om te doen wat we graag doen.
 • Artrose/lumbalgie - Velen onder ons krijgen bij het ouder worden last van stijve en pijnlijke gewrichten, van in onze vingers tot in onze tenen (of rug, of nek, of knieën, of heupen, of ...), waardoor we moeilijker kunnen bewegen.
 • Veelvoorkomende letsels - Sommige letsels komen vaker voor dan andere (denk maar aan het verkeerd terechtkomen op je voet en je enkel omslaan of opstaan met een stijve nek. Au!)
Un homme recevant une thérapie de physiothérapie

Je pijn behandelen is cruciaal om ten volle van het leven te genieten. Het gaat dan om zowel medicatie als andere alternatieven, of zelfs een combinatie van de twee. Hieronder volgen enkele eenvoudige technieken voor pijnbehandeling die je gemakkelijk in je repertoire kunt opnemen:

 • Stretchen
 • Therapeutische massage
 • Lichte oefeningen
 • Mindfulness/meditatie
 • Koude en warmte
 • Biofeedback2

Alle referenties tonen

Referenties sluiten

De verschillende soorten spier- en gewrichtspijn

Ontdek alles over de oorzaken en symptomen van verschillende soorten spier- en gewrichtspijn, zodat je de activiteiten die je leuk vindt terug kan oppakken.