Hulp voor je spier- en gewrichtspijn

Spier- en gewrichtspijn verhelp je niet zomaar alleen met medicatie. Hoewel medicinale gels en pleisters doeltreffend kunnen zijn bij de behandeling van pijn, zijn er veel aanvullende oplossingen die niet alleen de pijn verlichten maar ook het plezier in bewegen herstellen.

Een oudere man en vrouwen die dansen zonder lichaamspijn te voelen

Wij willen je de middelen geven om pijnbestrijding op een holistische manier te benaderen en rekening te houden met alle aspecten van je levensstijl om je te helpen je bewegingsvrijheid terug te krijgen.

Trouw aan onze ambitie staan we je daarom als betrouwbare partner bij in alles wat met spier- en gewrichtspijnbestrijding te maken heeft, of dat voor jou nu te maken heeft met het voordeel van te sporten of met de manier waarop je met je arts over spier- en gewrichtspijn kunt praten. Zo kun je weer focussen op de kleine dingen die een grote impact hebben. Want het is meer dan alleen bewegen. Het is een wandeling maken met een vriend, die laatste doos uitpakken om van je huis een thuis te maken, de sprankelende ogen als je die torenhoge chocoladetaart naar de eettafel draagt. Het voelt weer als jezelf.

Hier vind je manieren om je pijn te verlichten: van stretching bij artrose tot aanbevelingen om met je arts te praten, tips om je gewicht te beheersen en nog veel meer.

Je spier-en gewrichtspijn begrijpen

Je spier- en gewrichtspijn begrijpen is niet alleen van cruciaal belang om je te helpen bij het vinden van de beste behandeling ervan. Het kan ook helpen bij het versnellen van je herstel of de manier om ermee om te gaan. Voordat je een spier- en gewrichtspijnverlichtende behandeling opstart, is het nuttig om te weten wat spier- en gewrichtspijn is, waarom die pijn optreedt, wat die pijn betekent en hoe je er het best mee omgaat.

Aanvullende ondersteuning

 

Sporten en voeding

Sporten en voeding hebben invloed op zowel je fysieke als mentale welzijn. Maar hoe begin je eraan? Welke oefeningen tegen kniepijn of yogaoefeningen helpen om de spier- en gewrichtspijn te doen verdwijnen? Welke voedingsmiddelen kunnen een gezond gewicht bevorderen? Lees meer over de voordelen van sporten, voeding en gewichtsbeheersing en over hoe fit blijven je gezond houdt en je spier- en gewrichtspijn verlicht. En de kers op de taart: we houden het allemaal eenvoudig en duidelijk, zodat je meteen aan de slag kunt.

Complementaire therapieën

Ben je op zoek naar huismiddeltjes tegen rugpijn of natuurlijke remedies tegen artrose als aanvulling op de medicinale oplossingen voor spier- en gewrichtspijnverlichting? Dan vind je hier enkele tips voor therapieën als aanvulling op jouw pijnbehandeling. Na verloop van tijd helpen ze om je beter te voelen.